Siç është parë Forbes, BBC & Guardian | TRANSPORT FALAS!
Ne anije në të gjithë botën. Bleni tani!
Produktet 3000 + Blythe

Politika rimbursimi

KTHEHET

Politika jonë zgjat ditët e 30. Nëse ditët e 30 kanë kaluar që nga blerja juaj, për fat të keq nuk mund t'ju ofrojmë një rimbursim ose shkëmbim.

Për t'u kualifikuar për kthim, artikulli yt duhet të jetë i papërdorur dhe në të njëjtin kusht që e keni marrë. Duhet gjithashtu të jetë në paketimin origjinal.

Për të plotësuar kthimin tuaj, ne kërkojmë një vërtetim ose dëshmi blerjeje.

Ekzistojnë situata të caktuara ku janë dhënë vetëm rimbursimet e pjesshme: (nëse aplikohet)
* Çdo send që nuk është në gjendjen e tij origjinale, është dëmtuar ose mungon pjesë për arsye jo për shkak të gabimit tonë.
* Çdo send që kthehet më shumë se 30 ditë pas dorëzimit

Ne nuk pranojmë kthime për kukulla Custom OOAK dhe kukulla Premium Custom Blythe.

Rimbursimet (nëse është e aplikueshme)

Sapo të jetë pranuar dhe inspektuar kthimi juaj, ne do t'ju dërgojmë një email për t'ju njoftuar se kemi marrë artikullin tuaj të kthyer. Ne gjithashtu do t'ju njoftojmë për miratimin ose refuzimin e rimbursimit tuaj.
Nëse jeni të miratuar, atëherë rimbursimi juaj do të përpunohet dhe një kredi automatikisht do të aplikohet në kartën tuaj të kreditit ose metodën origjinale të pagesës, brenda një sasi të caktuar ditësh.

Ne nuk pranojmë rimbursime për kukulla Custom OOAK dhe kukulla Premium Custom Blythe.

Rimbursimet e vonuara ose të zhdukura (nëse aplikohet)

Nëse nuk keni marrë ende një rimbursim, kontrolloni përsëri llogarinë tuaj bankare përsëri.
Pastaj kontaktoni kompaninë tuaj të kartës së kreditit, mund të marrë disa kohë përpara se rimbursimi juaj të postohet zyrtarisht.
Tjetër kontaktoni bankën tuaj. Ka shpesh disa kohë të përpunimit përpara se të postohet një rimbursim.
Nëse e keni bërë gjithë këtë dhe ende nuk keni marrë rimbursimin tuaj, ju lutemi na kontaktoni në info@thisisblythe.com.

Artikujt e shitjes (nëse është e aplikueshme)

Vetëm sendet me çmim të rregullt mund të kthehen, për fat të keq artikujt e shitjes nuk mund të kthehen. Ne nuk pranojmë anulime për artikujt e shitjes, si dhe kukulla të personalizuara OOAK dhe Blythes Premium Custom.

Shkëmbimet (nëse aplikohen)

Ne nuk ofrojmë shkëmbime.

Nëse artikulli nuk është shënuar si një dhuratë kur blihet, ose dhënësi i dhuratës ka urdhër të dërguar për vete për t'ju dhënë më vonë, do t'i kthejmë një rimbursim dhuruesit dhuratë dhe ai do të zbulojë kthimin tuaj.

Shipping

Për t'u kthyer produkt, duhet të na kontaktoni. Pastaj, do t'ju jepet një adresë kthimi.

Ju do të jeni përgjegjës për të paguar për të tuajat anijeve kostot për kthimin e artikullit tuaj. Shpenzimet e transportit janë të pakthyeshme. Nëse merrni një rimbursim, kostoja e anijeve të kthimit do të zbritet nga rimbursimi juaj.

Varësisht se ku jetoni, koha që mund të marrë për produktin tuaj të shkëmbyer për të arritur tek ju, mund të ndryshojë.

Vizitoni tonë Mbrojtja blerësi faqe.

© Copyright 2019. Të gjitha të drejtat e rezervuara

Kjo është Blythe
Blythe
BLYTHE. Prodhuesi dhe shitësi #1 Blythe i botës që nga 1996. Shfletoni faqen tonë Produkte tani.

Mbrojtja DMCA.com Status

Shporta

×