Blythe кукла уметност

Нео Блита Џоанна ГентианаНововедениот жанр во светските кукли и колекцијата на кукли се прероди кукли, поголем дел од Blythe кукла уметност. Иако името може да даде мистична или духовна аура, обновените кукли се нарекуваат преродени поради начинот на кој тие се направени. Овие кукли се она што може да се нарече високо реалистично. Тие се направени од винил. Тие го започнуваат својот живот како сите нормални кукли, но по патот што се одвојуваат, парче по парче, а потоа повторно се собира. Затоа зборот "прероден" специјално се употребува за такви кукли. Овие кукли се направени по неколку часа напорна работа во комбинација со неверојатна вештина. Затоа, овие кукли се барани од голем број различни луѓе.

Трпението и тешката работа се ставени со цел да се направат овие кукли, за да бидат дел од уметноста на Блита кукла. Деталите и спецификациите се земаат високо во предвид, така што овие кукли се направени да изгледаат колку што е можно пореално.

Резултатите се наградени за работниците, бидејќи ако ги погледнете овие кукли, нема да има сомнеж за убавината на делото на вашата рака. Овие уметнички дела не се само играчки за играње со деца. Тие се елегантни парчиња внимателно направени за смирување на естетското чувство на човекот. Преродбата е точна и пресметана. Секој чекор се презема со големо внимание, така што уметникот кој работи на кукла започнува со нормална кукла за полека да создаде многу слична новородена кукла.

Првиот чекор во процесот на повторното раѓање е соголувањето на куклата на сите фабрички бои и коса. Сите траги од боја и лепак се отстрануваат од куклата, а куклата се капе и внимателно се суши.

По ова е направено, косата е симната од куклата. Со цел да се даде на кукла цврста основа за коса, како и да изгледа добро, косата е запечатена одвнатре. После тоа, кожата е насликана одвнатре за да ја направи куклата пореална.

По последниот процес на кукла сега е подготвен за уметникот кој ја раководи својата коса, обично, Angora Kid се користи. За да ја направат куклата реалистична, косата е запечатена одвнатре, со тоа се овозможува стајлирање на косата од која е тогаш рачно обоена во одредена боја. Следната фаза е да се наслика куклата одвнатре со цел да се даде природен изглед на кожата.
Откако ќе се исуши бојата, маслената боја се користи за да се нагласат појавите на природен изглед на кожата. Ова додава поим за поголем реализам на куклата. Исто така, се насликани веѓите и усните.
На крајот, носот на куклата е отворен за да покаже дупка во носот од која може да дише животна кукла. Отворањето на носот е внимателно нагласено со црн фетр, а потоа се насликани прстите и ноктите на куклата.

Сега куклата е направена. Понекогаш уметникот додава одредена тежина на куклата за да стане уште пореална. Сите екстремитети на куклата се залепени заедно. Откако тоа е направено, уметникот внимателно ги наслика вените и ушите. Со овие внимателно пресметани чекори, се прави таква кукла.

Зачленете се на нашата листа за да освоите Блит!

* Задолжителни

Количката

×