Услови за Користење

Услови за Користење:

Услови на услугата за blythe кукла за продажбаСледниве услови за користење и услови ја регулираат целата употреба на ThisIsBlythe.com веб-страница и сите содржини, услуги и производи достапни на или преку веб-страницата (заедно, веб-страницата). Веб-страницата е во сопственост и управувана од компанијата Blythe Dolls For Sale ("Blythe Dolls For Sale"). Веб-страницата се нуди предмет на прифаќање без измени на сите услови за користење и условите содржани овде и сите други оперативни правила, политики (вклучувајќи, без ограничување, политика за приватност на Blythe Dolls за продажба на компанијата) и процедури кои може да се објават од времето на време на оваа страница од страна на Blythe кукли за продажба (колективно, "договор").

Ве молиме внимателно прочитајте го овој Договор пред да пристапите или да го користите веб-сајтот. Со пристапување или користење на кој било дел од веб-страницата, вие се согласувате да станете обврзани со условите на овој договор. Ако не се согласувате со сите услови и услови на овој договор, тогаш не можете да пристапите до веб-страницата или да користите какви било услуги. Ако овие рокови и услови се сметаат за понуда од Blythe Dolls For Sale, прифаќањето е експлицитно ограничено на овие услови. Веб-страницата е достапна само за поединци кои се најмалку 13 години.

 1. Вашата сметка и сајт на ThisIsBlythe.com. Ако креирате блог / сайт на веб-страницата, вие сте одговорни за одржување на безбедноста на вашата сметка и блог, и вие сте целосно одговорни за сите активности што се случуваат под сметката и за сите други дејства преземени во врска со блогот. Не смеете да опишувате или да доделувате клучни зборови на вашиот блог на лажен или незаконски начин, вклучително и на начин наменет за трговија со името или угледот на другите, а Blythe Dolls For Sale може да го смени или отстрани секој опис или клучен збор што го смета за несоодветен или незаконско, или на друг начин веројатно ќе предизвика одговорност за "Блиот кукли за продажба". Мора веднаш да ги известите Blythe Dolls за продажба на какви било неовластени начини на користење на вашиот блог, вашата сметка или било какви други прекршувања на безбедноста. Blythe Dolls For Sale нема да биде одговорен за било какви дејства или пропусти од Вас, вклучувајќи ги и сите штети од секаков вид направени како резултат на такви дела или пропусти.
 2. Одговорност на авторите. Доколку управувате со блог, коментирате на блог, објавувате материјали на веб-страницата, објавувате линкови на веб-страницата, или на друг начин правите (или дозволете да имате било какви трети страни) материјали достапни преку веб-страницата (секој таков материјал, "Содржина" ), Вие сте целосно одговорни за содржината и за било каква штета што произлегува од таа Содржина. Тоа е случај, без оглед дали содржината за која станува збор претставува текст, графика, аудио датотека или компјутерски софтвер. Со тоа што содржината е достапна, Вие го претставувате и гарантирате дека:
  • Преземањето, копирањето и користењето на содржината нема да ги прекршува сопственичките права, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на авторските права, патентните права, заштитните знаци или правата за трговска тајна, на која било трета страна;
  • Ако вашиот работодавец има права на интелектуална сопственост што ја создавате, имате или (i) добиле дозвола од вашиот работодавец да ја објави или да ја стави на располагање Содржината, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на некој софтвер, или (ii) обезбедена од вашиот работодавец Сите права во или кон содржината;
  • Целосно ги почитувате сите лиценци за трети лица кои се однесуваат на содржината и сте ги направиле сите неопходни работи за успешно да ги поминете до крајните корисници сите потребни услови;
  • Содржината не содржи или инсталира какви било вируси, црви, малициозен софтвер, тројански коњи или други штетни или деструктивни содржини;
  • Содржината не е спам, не е генерирана од машина или генерирана по случаен избор и не содржи неетички или несакани комерцијални содржини дизајнирани да доведат до сообраќај кон трети страни или да ги зголемат ранговите на пребарувачите на трети страни или да продолжат со незаконски дејства (како Како фишинг) или ги доведува во заблуда примателите во однос на изворот на материјалот (како што се измама);
  • Содржината не е порнографска, не содржи закани или поттикнува насилство кон поединци или субјекти и не ги нарушува правата за приватност или публицитет на која било трета страна;
  • Вашиот блог не се рекламира преку несакани електронски пораки, како што се спам-линкови на групи на вести, листи на е-пошта, други блогови и веб-страници и слични несакани промотивни методи;
  • Вашиот блог не е именуван на начин што ги заведува вашите читатели да размислуваат дека сте друга личност или компанија. На пример, URL-то или име на вашиот блог не е името на друго лице, освен вас или друга компанија, освен вашата; и
  • имате, во случај на Содржина која вклучува компјутерски код, прецизно категоризирани и / или опишани за видот, природата, употребата и ефектите на материјалите, без разлика дали тоа го бараат од Blythe Dolls For Sale или на друг начин.

  Со поднесување на содржина на Blythe кукли за продажба за вклучување на вашата веб-страница, му доделувате на Blythe Dolls For Sale светска, неслободна и неексклузивна лиценца за репродукција, модифицирање, прилагодување и објавување на содржината исклучиво со цел за прикажување , дистрибуирање и промовирање на вашиот блог. Ако ја избришете содржината, Blythe Dolls For Sale ќе користи разумни напори за да ја отстрани од веб-локацијата, но признавате дека кеширањето или упатувањето на содржината не може да се направи веднаш недостапно.

  Без ограничување на некоја од тие претстави или гаранции, Blythe Dolls For Sale има право (иако не и обврска) да, во единствена дискреција на Blythe Dolls For Sale (i) одбие или отстрани каква било содржина која, во разумното мислење на Blythe Dolls For Sale Company , ја прекршува политиката на Blythe Dolls For Sale или е на било кој начин штетна или непристрасна, или (ii) го прекинува или одбива пристапот и користењето на веб-страницата на било кој поединец или субјект од било која причина, во единствена дискреција на Blythe Dolls For Sale Company. Blythe Dolls For Sale нема да има обврска да обезбеди поврат на сите претходно платени износи.

 3. Плаќање и обнова.
  • Општи услови.
   Со избирање на производ или услуга, вие се согласувате да платите Blythe Dolls For Sale на еднократната и / или месечната или годишната претплата за претплата (дополнителни услови за плаќање може да бидат вклучени во други комуникации). Исплатата за претплати ќе се наплатува на основа на предплаќање на денот кога ќе се пријавите за надградба и ќе ја покриете користењето на таа услуга за месечен или годишен период на претплата, како што е наведено. Плаќањата не се враќаат.
  • Автоматско обновување.
   Освен ако не го известите Blythe Dolls за продажба пред крајот на важечкиот период на претплата за кој сакате да ја откажете претплатата, вашата претплата автоматски ќе се обнови и ќе овластите нас да ја наплатиме тогашната применлива годишна или месечна претплата за таква претплата (како и сите даноци) со користење на било која кредитна картичка или друг механизам за плаќање што го имаме на евиденција за вас. Надградбите може да се откажат во секое време со поднесување на вашето барање до Blythe Dolls For Sale во писмена форма.
 4. Услуги.
  • Надоместоци; Плаќање. Со пријавувањето на сметката за Услуги се согласувате да платите Blythe Dolls For Sale на важечките трошоци за инсталација и периодични надоместоци. Применливите такси ќе бидат фактурирани почнувајќи од денот кога ќе се основаат вашите услуги и однапред да ги користите таквите услуги. Blythe Dolls For Sale го задржува правото да ги менува условите за плаќање и давачките по триесет (30) дена пред писмено известување до вас. Услугите може да бидат откажани од вас во секое време на триесет (30) дена писмено известување до Blythe кукли за продажба.
  • Поддршка. Ако вашата услуга вклучува пристап до приоритетна поддршка за е-пошта. "Поддршка за е-пошта" значи способност да поднесува барања за помош за техничка поддршка преку е-пошта во секое време (со разумни напори од страна на Blythe Dolls For Sale да одговори во рок од еден работен ден) во врска со користењето на ВИП-услугите. "Приоритет" значи дека поддршката има приоритет над поддршката за корисниците на стандардните или бесплатните ThisIsBlythe.com услуги. Целокупната поддршка ќе биде обезбедена во согласност со стандардните практики за услуги на Blythe Dolls For Sale, процедури и политики како што е објаснето на оваа страница на страницата за услуги.
 5. Одговорност на посетителите на Интернет. Blythe Dolls For Sale не го разгледа и не може да ги прегледа сите материјали, вклучувајќи го и компјутерскиот софтвер објавени на веб-страницата и затоа не може да биде одговорен за содржината, користењето или ефектите на тој материјал. Со работењето на веб-страницата, Blythe Dolls For Sale не претставува или имплицира дека го поддржува материјалот што го има објавено, или дека смета дека таков материјал е точен, корисен или не-штетен. Вие сте одговорни за преземање на мерки на претпазливост колку што е потребно за да се заштитите себеси и вашите компјутерски системи од вируси, црви, тројански коњи и други штетни или деструктивни содржини. Веб-страницата може да содржи содржина што е навредлива, непристојна или на друг начин непристојна, како и содржина која содржи технички неточности, типографски грешки и други грешки. Веб-страницата исто така може да содржи материјали кои ги прекршуваат правата за приватност или публицитет или ги прекршуваат правата на интелектуална сопственост и други права на сопственост на трети страни, или преземањето, копирањето или користењето на нив подлежи на дополнителни услови на користење и услови, наведени или неискажани . Blythe кукли за продажба се одрекува од било каква одговорност за било каква штета што произлегува од користењето од страна на посетителите на веб-страницата, или од било какво преземање од страна на оние посетители на содржината таму објавени.
 6. Содржина објавена на други веб-страници. Ние не разгледавме, и не можеме да ги видиме, сите материјали, вклучувајќи го и компјутерскиот софтвер, достапни преку веб-страниците и веб-страниците на кои LinkBack.com се поврзува, и кои го поврзуваат со ThisIsBlythe.com. Blythe Dolls For Sale нема никаква контрола врз веб-сајтовите и веб-страниците кои не се Блиот кукли за продажба и не е одговорен за нивната содржина или нивната употреба. Со поврзување со веб-страница или веб-страница со не-Blythe кукли за продажба, Blythe Dolls For Sale не претставува или имплицира дека поддржува таква веб-страница или веб-страница. Вие сте одговорни за преземање на мерки на претпазливост колку што е потребно за да се заштитите себеси и вашите компјутерски системи од вируси, црви, тројански коњи и други штетни или деструктивни содржини. Blythe кукли за продажба се одрекува од секаква одговорност за било каква штета што произлегува од вашата употреба на веб-страници и веб-страници кои не се Блиот кукли за продажба.
 7. Copyright Infringement и DMCA политика. Бидејќи Blythe Dolls For Sale ги прашува другите да ги почитуваат своите права на интелектуална сопственост, ги почитува правата на интелектуална сопственост на другите. Ако мислите дека материјалот лоциран на или поврзан со ThisIsBlythe.com ги прекршува вашите авторски права, ве охрабруваат да ги известите Blythe Dolls For Sale во согласност со Законот за дигитални милениумски закони за авторски права ("DMCA") за продажба на компанијата. Blythe Dolls For Sale ќе одговори на сите такви известувања, вклучувајќи ги како што е потребно или соодветно со отстранување на материјалот кој ги прекршува или оневозможување на сите врски со материјалот кој ги повредува. Blythe Dolls For Sale ќе го прекине пристапот на посетителот кон веб-страницата и користењето на веб-страницата, ако под соодветни околности посетителот е решен да биде повторувачки прекршител на авторските права или други права на интелектуална сопственост на Blythe Dolls For Sale или други. Во случај на такво прекинување, Blythe Dolls For Sale нема да има обврска да обезбеди поврат на износите што претходно биле платени на Blythe Dolls For Sale.
 8. Интелектуална сопственост. Овој договор не се пренесува од Blythe Dolls за Продажба на која било Blythe кукли за Продажба или трети лица интелектуална сопственост, и сите права, наслов и интерес во и на таквиот имот ќе останат (помеѓу страните) само со Blythe кукли за продажба. Blythe кукли за продажба, ThisIsBlythe.com, логото ThisIsBlythe.com, како и сите други трговски марки, сервисни ознаки, графики и логоа кои се користат во врска со ThisIsBlythe.com или на веб-страницата се трговски марки или регистрирани заштитни знаци на Blythe Dolls For Sale или Blythe Dolls За давателите на лиценци за продажба. Други трговски марки, сервисни ознаки, графики и логоа кои се користат во врска со веб-страницата може да се трговски марки на други трети лица. Вашата употреба на Веб-страницата не ви дава право или лиценца за репродукција или на друг начин да користите било која Блат-кукли за продажба или трети лица трговски марки.
 9. Реклами. Blythe Dolls For Sale го задржува правото да покажува реклами на вашиот блог, освен ако не сте купиле реклама без реклами.
 10. Наведи извор. Blythe Dolls For Sale го задржува правото да прикажува врски за наведување, како што се "Blog at ThisIsBlythe.com", автор на теми и наведување на фонтот во вашиот флаер на блогот или лентата со алатки.
 11. Партнерски производи. Со активирање на партнерски производ (на пр. Тема) од еден од нашите партнери, вие се согласувате со условите на услугата на тој партнер. Во секое време можете да се откажете од условите на услугата со деактивирање на партнерскиот производ.
 12. Имиња на домени. Ако сте регистрирале име на домен, користејќи или пренесете претходно регистрирано име на домен, признавате и се согласувате дека користењето на името на доменот исто така е предмет на правилата на Интернет корпорацијата за доделени имиња и броеви ("ICANN"), вклучувајќи ги и нивните Права и одговорности за регистрација.
 13. Промени. Blythe Dolls For Sale го задржува правото, по своја дискреција, да го модифицира или замени било кој дел од овој Договор. Ваша одговорност е да го проверувате овој Договор периодично за промени. Вашата континуирана употреба или пристап до веб-страницата по објавувањето на какви било промени на овој Договор претставува прифаќање на тие промени. Blythe Dolls For Sale, исто така, може во иднина да нудат нови услуги и / или функции преку веб-страницата (вклучително и пуштање на нови алатки и ресурси). Таквите нови карактеристики и / или услуги ќе бидат предмет на условите за користење и условите на овој Договор.
 14. Престанокот на мандатот. Blythe Dolls For Sale може да го прекине вашиот пристап до сите или било кој дел од веб-страницата во секое време, со или без причина, со или без претходна најава, веднаш. Ако сакате да го раскинете овој Договор или вашата сметка ThisIsBlythe.com (ако имате), можете едноставно да прекинете со користење на веб-страницата. Без оглед на горенаведеното, ако имате сметка за платени услуги, таквата сметка може да биде прекината само со Blythe Dolls For Sale, ако Вие материјално го прекршите овој Договор и не успеете да го излечите таквото прекршување во рок од триесет (30) дена од известувањето за Blythe Dolls For Sale Company од него; под услов, Blythe Dolls For Sale може веднаш да го прекине веб-локацијата како дел од општото исклучување на нашата услуга. Сите одредби од овој Договор, кои по својата природа треба да преживеат престанок, преживуваат престанок, вклучувајќи, без ограничување, одредби за сопственост, гаранција за одрекување од одговорност, обештетување и ограничување на одговорност.
 15. Одрекување од гаранции. Веб-страницата е обезбедена "како што е". Blythe Dolls For Sale и нејзините добавувачи и даватели на лиценци ги отфрламе сите гаранции од секаков вид, експлицитни или имплицитни, вклучувајќи, без ограничување, гаранциите за продажба, прифатливост за одредена цел и непочитување. Ниту Blythe Dolls For Sale, ниту неговите добавувачи и даватели на лиценци, не даваат никаква гаранција дека веб-страницата ќе биде бесплатна или дека пристапот до него ќе биде континуиран или непрекинат. Вие разбирате дека сте преземале или на друг начин стекнале содржина или услуги преку веб-страницата на ваша дискреција и ризик.
 16. Ограничување на одговорноста. Во никој случај, Blythe Dolls For Sale или неговите снабдувачи или даватели на лиценца ќе бидат одговорни во однос на кој било предмет на овој договор според кој било договор, небрежност, строга одговорност или друга правна или правична теорија за: (i) било какви посебни, случајни или последователни штети; (ii) цената на набавката за замена производи или услуги; (iii) за прекин на употреба или загуба или корупција на податоците; или (iv) за сите износи што ги надминуваат надоместоците што ги плаќате на Blythe Dolls за Продажба според овој договор во текот на дванаесеттиот месец (12) пред причината за акција. Blythe кукли за продажба нема да бидат одговорни за било каков неуспех или задоцнување поради прашања надвор од нивната разумна контрола. Горенаведеното нема да се применува до степенот што е забранет со применливиот закон.
 17. Генерално претставување и гаранција. Вие застапувате и гарантирате дека (i) вашата употреба на веб-страницата со условите на услуга ќе биде во строга согласност со Политиката за приватност на Blythe Dolls For Sale со овој Договор и со сите важечки закони и регулативи (вклучувајќи, без ограничување, било какви локални закони или регулативи во вашата земја, држава, град или друга владина област, во врска со онлајн однесувањето и прифатливата содржина и вклучувајќи ги сите важечки закони во врска со пренос на технички податоци извезени од САД или земјата во која живеете) и (ii) вашата употреба од веб-страницата нема да ги прекршат или да ги злоупотребат правата на интелектуална сопственост на која било трета страна.
 18. Надомест на штета. Вие се согласувате да ги обештетите и да ги заштитете Blythe Dolls For Sale, неговите изведувачи и неговите даватели на лиценца и нивните директори, службеници, вработени и агенти од и против сите побарувања и трошоци, вклучувајќи ги адвокатски такси, кои произлегуваат од вашата употреба на веб-страницата, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на ваша повреда на овој Договор.
 19. Разно. Овој Договор го сочинува целиот договор помеѓу Blythe Dolls For Sale и Вие во врска со предметот на овој Договор, и тие можат да бидат изменети само со писмен амандман потпишан од овластен извршен директор на Blythe Dolls For Sale или со објавување од Blythe Dolls For Sale of ревидирана верзија. Освен до одредбите кои се применуваат во законот, ако постојат, поинаку, овој Договор, секој пристап или користење на веб-страницата ќе биде регулиран со законите на СРД, ЦА, со исклучок на одредбите за судир на законите и соодветното место за спорови кои произлегуваат од или во врска со било кој од истите ќе бидат државните и федералните судови лоцирани во Ванкувер, п.н.е. Освен за барањата за судска или правична олеснување или побарувања во врска со правата на интелектуална сопственост (кои може да се донесат во било кој надлежен суд без објавување на обврзница), секој спор што произлегува од овој Договор конечно ќе се реши во согласност со Сеопфатните правила за арбитража на Служба за судска арбитража и медијација, Inc. ("JAMS") од три арбитри назначени во согласност со таквите правила. Арбитражата ќе се одржи во Ванкувер, п.н.е., на англиски јазик и арбитражната одлука може да се изврши во секој суд. Преовладувачката партија во која било постапка или постапка за спроведување на овој Договор има право на трошоци и адвокатски такси. Ако некој дел од овој Договор се смета за неважечки или неспроведлив, тој дел ќе се толкува како одраз на првичната намера на странките, а останатите делови ќе останат во полна сила и ефект. Откажувањето на било која од страните од било кој услов или услов на овој Договор или било какво прекршување на тоа, во секој случај, нема да се откаже од таквиот услов за условите на услуга или било каква последователна повреда на договорот. Можете да ги пренесете своите права според овој Договор на која било страна на која се согласува, и се согласува да бидат обврзани со неговите услови и услови; Blythe Dolls For Sale може да ги пренесе своите права според овој Договор без услов според овој услов. Овој Договор ќе биде обврзувачки и ќе се погрижи во корист на страните, нивните наследници и допуштените доделувања.

Количката

×