Нео Блита кукла

Нео Блита Граси ШантилиBlythe беше всушност создаден од Алисон Кацман, познат дизајнер, во годината 1972 во Marvin Glass и Associates. Тоа беше продаден во Соединетите Американски Држави од страна на играчката компанија Кеннер. Куклата не беа токму хит во тоа време, бидејќи јавноста не најде ништо извонредно за нив. Јавноста, сепак, некои 27 години подоцна ги најдат страшни! Се вели дека кукли биле моделирани по цртежите на Маргарет Кин. Најзначајната карактеристика на куклата била нејзините очи што ја смениле бојата откако сте повлекле низа која била прикачена на задниот дел од главата на куклата.

Во годината 2001, можеби сосема далеку по патот, Хасбро, мултинационална играчка и компанија за борбени игри, исто така, сопственикот на трговската марка и лиценцата даде овластување на Такара од Јапонија за да го произведе новото издание на Блит, кое ќе се нарекува Нео Блита кукла. Пресвртна точка дојде кога Блајт беше користена во рекламна кампања на телевизија. Кампањата беше направена од страна на Parco и беше голем, огромен и инстант хит. Верзиите на кукла сега се движат од 60 USD за верзијата на Ештон Дрејк, до изненадувачки 400 USD за ограниченото издание на Takara Neo Blythe.

Отпочнувањето во 2001 во Такара е одговорен за пуштањето на новите кукли Блит. Изданијата наскоро станаа периодични со секоја нова порака донесена секој месец од годината. Неверојатно, вкупниот износ на 130 на Takara Blythe е ослободен досега на пазарот во Нео Блита кукла големина од 2001 до 2009. Покрај тоа, има вкупно 280 различни изданија на Neo Blythe кукла. Телата на кукли со големина се разликуваат во зависност од времето на пуштањето. Раните изданија во 2002-2003 го користеле телото на Liccadoll.

Раните "Нео Блит кукли", исто така, имале сјајна површина текстура. Во 2006 имаше нова мувла за лице, која беше воведена за да изгледа повеќе како Кеннер, вклучувајќи малку пошироки очи. Во 2009 се појави уште една нова мувла за лице со мат текстура и помали дупки за очи. Телата на кукли со големина, сепак, се разликуваат во однос на времето кога тие биле ослободени до одреден степен. Во раните изданија на годината 2002, се користело телото на Liccadoll. Сепак, текстурата на површината на овие кукли била прилично сјајна. Во годината 2006, беше претставено ново лице кое повеќе изгледаше како Кеннер, бидејќи очите беа многу пошироки. Во 2009 имаше уште едно ново издание кое имаше мат текстура заедно со помали дупки за очи.

Уште од 2001, Takara постојано работеше Нео Блита кукли се повеќе и повеќе популарни. И неговата напорна работа досега не се повлече. Нео Блита кукла е еден од најголемите продавачи во индустријата на кукли. САД и Канада купуваат огромни количини од неа секоја година. Колектори од целиот свет се обидуваат да ги добијат своите раце колку што е можно повеќе уникатни парчиња. Впрочем, тоа не е кукла; тоа е Блиет ... Но, не само Блиет, тоа е Нео Блита!

Купи а Нео Блита кукла сега.

Зачленете се на нашата листа за да освоите Блит!

* Задолжителни

Количката

×